Predsednik Opstine Gnjilane ocekivao je ministra Mahir Yagcilar

 

Gnjilane/ 3februar 2011 / U toku zajednickog sastanka predsednika Opstine Gnjilane Qemajl Mustafe sa ministrom Sredine i Povrsinskog planiranja Mahir Yagcilar i vrsioca duznosti permanentnog sekretara u ministrastvu Ekonomije i Finansije Arben Qetaku, debatirano je oko dosadasnjeg kretanja, odnosno realizovanja projekta reke Mirusa i o dinamici radova u ovom projektu u buduce.

 
Predsednik opstine Gnjilane-Qemajl Mustafa, na ovom susretu obavestio je prisutne sa dosadasnjim dostignucima ovog projekta i velike radove koje su obavljene u veoma teskom mestu a i korake koje treba preduzeti u buduce radi okoncanja projekta u celini.
 
Predsednik istakao je da zajedno sa neprekidnom posvecenjem postigli smo da obavljamo jedan veliki deo radova, obuhvativsi izmedju ostalog susenje mocvare, eksproprijaciju i ostale prepreke gde smo postigli sada u gradu a uskoro pocicemo sa radove i po urbansim delovima do kruznog puta.
 
Predsednik istakao da za deo koji je ostao treba da se objavljuje citav projekat tako da nakon dvogodisnjeg perioda zavrsava celokupni projekat reke Mirusa sa kostom 3.5 do 4miliona investicije, obuhvativsi eksproprijaciju i druge prepreke.
 
Dok, ministar Yagcilar istice da je doso u Gnjilanu da vidi obavljene investicije u ovom kapitalnom i veoma znacajnom projektu za gradjane opstine Gnjilane i sire.
 
Yagcilar istakao je da zajedno uskoro zavrsavacemo i ovaj veoma znacajan projekat za Kosovo.
Dok, v.d.permanentnog sekretara MEF Arben Qitaku istakao je da ovaj projekat ima politicku i izvrsnu podrsku i uskoro sa dinamikom radova kao i sa n ajtezim delom terena gde je obavljen posao, mozemo reci da ce doci do zavrsetka celokupnog projekta u toku dveju sledecih godina.
 
 
Takodje, predvidjeno je da se vrsi potpisivanje memoranduma o zavrsetku celokupnog projekta, slicno toga kada je potpisivano u pocetku u vezi ovog projekta.
 
Zajedno ucesnici obavili su posetu reke Mirusa gde na licu mesta videli razvoj i promene koje se su desile u veoma kracim vremenskim intervalom, takodje upoznali su i sa detaljima funkcionisanja ovog projekta u vezi cirkulisanje voda i efekta rada koji je obavljen u navedenom.


Data: 07.02.2011