Inaugurise se kabinet informatike u osnovnoj skoli “Selami Hallaqi”

 

Gnjilane, 20 januar 2011 / Investicija u osnovnoj skoli “Selami Hallaqi”za digitalizaciju skola obavljena je u uskoj saradnji sa Vladom Kosova, Opstinom, Kompanijom AMOCO i kvalitet ovih kompjutera je od visokog nivoa a to su uradli zajedno Liridon Latifi i Nesat Asllani od kompanije AMOCO.

 
Predsednik Opstine Gnjilane istakao je da ovakve investicije po skolama opstine Gnjilane su veoma potrebne,i su u domenu plana Vlade za digitalizaciju skola.
 
Mustafa,zahvaljio je Neshat Asllanin predstavnik kompanije AMOCO takodje i jedan od clanova kluba Rotariana koji je sufinansier ovog kabineta sa savremenom tehnologiom koja je veoma retka na Kosovu.
 
Ova tehnologija je veoma avansirana koja ne vrsi troskove kao ranije od 70-100 W za kompjutera nego negde oko 1 W troskova.
 
Ova skola od danas u kabinetu informatike ima 28 komjutera koju investiciju obavili opstina Gnjilane zajedno sa kompanijom AMOCO,koja je investirala zahvaljajuci dobro saradnju sa klubom Rotariana i predsednikom opstine.
 
Predsednik Mustafa istakao je da sa velikom volom dozvoljio sam da dolaze ove investicije u ovoj skoli i da budemo sufinansieri a to je u funkciju toga da smo digitalizaciji skola gde zatim uspesi nece se izostaju kao sto su do sada nisu se izostali.
 
Predsednik Mustafa,naveo da sa konstituisanjem nove Vlade digitalizacija skola je jedan njenih od prvi prioriteta,razume se posle skolske povrsine i nakon inauguracije objekta nove Gimnazije i skole ka Livockog puta.
 
Investicije u ovoj skoli dosle su iz razloga sto ova skola poseduje veliki broj ucenika,obrazovnog kolektiva,duze tradicije u procesu nastave a gde su doprineli i roditelji ali i svi dosadasnji nastavnici ove skole.
 
Dok, direktor osnovne skole “Selami Hallaqi” Ahmet Aliu ,rekao je da ova investicija na digitalizaciju skole je obavljeno uz pomoc predsednika opstine Qemajl Mustafa i direktora uprave Obrazovanja Bujar Nevzati.
 
Ova investicija utica ce neposredno u procesu nastave i ucenja a koji utice i u najvecim uspesima ucenika u buduce.
 
Direktor Aliu rekao je da kao cilj imaju povecanju vrednosti nastave,produzenja nastvnog casa poboljsanji materialni uslova i potrebne povrsina za ucenike.
 
Na kraju predsednik dodeliu po jednu pohvalu zahvaljena za Liridon Latifi i Neshat Asllanin od kompanije AMOCO i Naim Shaqirit od kluba Rotariana.


Data: 21.01.2011